6 december 2014

PvdA Haaksbergen steunt Serious Request

De PvdA in Haaksbergen helpt 3FM-Serious Request. Uw gift –die wij verdubbelen –gaat voor 200% naar het Rode Kruis.
Vooral in conflictgebieden worden meisjes en vrouwen verkracht of gedwongen tot seks. Seksueel geweld als vernederend wapen, met grote gevolgen voor lichaam en psyché. Misbruik, omgeven door taboe en schaamte, leidt bovendien veelal tot economische en sociale uitsluiting.
Herstel van deze vrouwen is belangrijk. Omwille van menselijkheid natuurlijk, maar ook omdat na conflicten juist vrouwen zorgen voor wederopbouw, voor kind en inkomen, voor gemeenschap en familie.
Wat doet het Rode Kruis? Zij helpt deze meisjes en vrouwen hun leven weer op te bouwen. Zij zorgt voor opvang, medische en psychische zorg en verstrekt startkapitaal en trainingen voor een nieuwe toekomst.
Ook wijst het Rode Kruis bij publiek, politie en strijdkrachten op de gevolgen van seksueel geweld en op het recht van elke vrouw baas te zijn over het eigen lichaam. Zodat seksueel geweld en uitsluiting afneemt.
Daarom, kom naar de markt, wees SINTERKLAAS en GEEF op 6 december bij onze stand op de markt. Wij zijn er vanaf 14.00 hr.!

Bekijk hier  onze flyer…