Wethouder

Ellen Prent

Financiën, Economisch beleid en Duurzaamheid
Ellen Prent

Over Ellen Prent

Graag stel ik mij voor: Ellen Prent, 45 jaan en moeder van Lisa (14) en Desi (10). Ik vind het een grote eer dat ik voor de raadsperiode 2014-2018 de wethouderskandidaat ben van de PvdA Haaksbergen. Samen met de vertegenwoordigers van Leefbaar Haaksbergen en D66 zijn Wim Oltwater, Thij Looman en ik erin geslaagd om een coalitieprogramma neer te leggen, waarin veel punten uit het verkiezingsprogramma van de PvdA Haaksbergen terugkomen en waar wij, fractie en kandidaat-wethouder, met plezier de komende periode invulling aan gaan geven.

 

Toen ik werd gevraagd mij kandidaat te stellen voor het wethouderschap in Haaksbergen, was ik meteen enthousiast. Haaksbergen was tot dat moment voor mij, geboren en getogen Hengelose, een mooie gemeente op 20 minuten rijden, om heerlijk te wandelen in het Witte Veen, reeën te kijken in het Buurserzand, een keer te kamperen en de zon onder te zien gaan bij een buitenverblijf. Natuurlijk zag ik ondertussen ook de groenste fabriek van Nederland verrijzen en zwem ik een paar keer per jaar met mijn meiden bij De Wilder.

 

Vanaf nu zet ik graag mijn kennis en ervaring in voor Haaksbergen. Na afronding van mijn studie Bestuurskunde aan de Universiteit Twente heb ik 20 jaar als bestuurder, directeur en adviseur bij lokale en regionale overheid gewerkt. Ik was onder andere 8 jaar raadslid bij de gemeente Hengelo en hoofd Economische Zaken bij de gemeente Enschede. Inhoudelijk had ik diverse vakgebieden in portefeuille: Economie, Milieu, Financiën, Welzijn, Duurzame Ontwikkeling, Openbare orde/veiligheid, RO/leefomgeving, Afval.