Plaats 3

Lies Koning-Naarding

Een bevlogen verpleegkundige met een links hart
Lies Koning-Naarding

Over Lies Koning-Naarding

Lies Koning-Naarding, gehuwd en moeder van twee kinderen.

Lies heeft een links hart, dat altijd klopt voor mensen. Zij heeft een bre de ervaring in de zorg, bij de vakbond CNV en bij de Haaksbergse WMO-raad. Zij heeft met volleybal en later met schilderen vele bewonderaars gekregen.

Zij werkt 18 jaar als sociotherapeut op FPC-Oldenkotte, daarnaast heeft ze verpleegkundige taken. De ondernemingsraad met haar voorzitterschap heeft gestreden voor een eerlijk en democratisch proces waarbij de mens gehoord wordt. Hier heeft de organisatie baat bij gehad.

“Mijn kracht is dat ik de goede weg zoek. Ik geef niet snel op en blijf staan voor het verhaal van de burger, zij moeten gehoord worden.” Ik doe dat ook in mijn werk met patiënten die misdadiger, maar ook vaak slachtoffer zijn geworden. Het vraagt om medeleven, standvastigheid en doorzettingsvermogen.

Lies vindt dat Haaksbergenaren het recht hebben zich uit te spreken. Zij wil in de raad het verhaal van de burger verwoorden. Zij wil zich voor Haaksbergen inzetten. Mensen in de knel kunnen op haar rekenen.